1. Reguli administrative
Regulamentul ARB poate avea diferite aspecte in functie de competitie. Acesta include: tinuta de competitie, programul meciurilor, numarul jocurilor din meci, ordinea loviturii de deschidere, punctele pentru clasament si premiile. Orice schimbare de regulament va fi comunicata public la adunarea membrilor si prin e-mail.
2. Tinuta de competitie (dresscode).
Toti membrii trebuie sa respecte tinuta de competitie conform regulamentului RBA. Sportivul poate sa aleaga din cele trei variante de mai jos:
a. echipamentul clubului de care apartine.
b. pantaloni de culoare inchisa, pantofi si camasa.
c. pantaloni de culoare inchisa, pantofi si tricou polo.
Nu sunt acceptate echipamente cu sponsori individuali care intra in conflict cu sponsorul competitiei. Sportivul trebuie sa-si schimbe echipamentul. In caz contrar va fi eliminat. Exceptie de la aceasta regula se poate face numai printr-o scrisoare trimisa membrului director care va decide conform situatiei.
3. Contradictii in timpul meciului. In cazul unor lovituri complicate sportivii pot solicita un arbitru inaintea executarii loviturii. In cazul unor contradictii intre sportivi arbitrul va lua decizia finala in favoarea unuia dintre sportivi sau repetarea jocului. Sportivul poate cere explicatii sau protesta decizia arbitrului adresandu-se la organizator.
4. Penalities. Organizatorul (cu ajutorul arbitrului daca este cazul) poate sa avertizeze, penalizeze sau descalifice un sportiv in orice moment pentru comportament neadecvat, lipsa de fairplay sau nerespectarea reglulilor generale.
5. Instructiuni pentru arbitru. Arbitrul determina orice situatie referitor la reguli, mentinerea conditiilor de fair play, anunta faulturi. Arbitrul poate sa opreasca meciul in situatii delicate, care va fi reluat dupa inlaturarea problemei in cauza. Arbitrul nu poate sa dea sfaturi referitor la reguli in timpul meciului. Trebuie sa anunte sportivul dupa a 2-a greseala consecutiva sau inainte de lovitura in cazul unei bile direct lipite de manta. Trebuie sa raspunda la intrebari care nu influenteaza jocul.
6. Time out. Sportivul are dreptul la un singur time out (5 minute) pe parcursul unui meci. Inainte de a solicita time out-ul trebuie sa anunte arbitrul sau adeversarul in lipsa arbitrului. Un time out se poate solicita numai intre jocuri si nu in timpul jocului (exceptie la disciplina 14.1 - straight pool). In cazul unor probleme medicale sportivul poate solicita pana la 3 time out-uri, adresandu-se organizatorului inaintea incepereii meciului.
7. Lovitura de deschidere. Intotdeauna, daca nu este specificat de organizator, lovitura de deschidere va fi alternativa.
8. Timp de lovitura (shot clock). Cronometrul poate fi impus de organizator la solicitarea oricarui dintre sportivi. Cronometrul este valabil pentru ambii sportivi si este de 35 sec pe lovitura. Arbitrul trebuie sa anunte cand raman 10 sec din timpul de lovitura. Sportivul poate cere prelungirea timpului cu 25 sec odata pe joc. Daca lovitura nu este executata dupa expirarea timpului, arbitrul anunta fault.
9. Start intarziat. Sportivii trebuie sa fie prezenti la meci cu 15 min inaintea orei programate. In cazul intarzierii cu 15 min dupa ora programata sportivul pierde meciul.
10. In timpul meciului. Sportivul trebuie sa ramana in scaunul lui in timp ce adversaul este la masa. In caz de nerespectare a acestei reguli, care duce la deranjarea adversarului aflat la masa, arbitrul poate avertiza sau penaliza sportivul.