eng flag English
vreau sa devin membru



Stiri
26 - 28 martie 2009 - David Alcaide a facut un turneu mare in Italia, la Dynamic Italian Open. Drumul spre finala a foarte greu el a pierdut ceva timp acolo, o data si a fost capabil de a mentine sanse in fata Ralf Souquet pentru a-si continua marele drum catre finala si castiga premiul intai 5000 Euro cu scorul de 9-5!

Alcaide a meritat sa castige datorita listei de campioni pe care a trebuit sa ii invinga pentru a-si castiga dreptul de a-l infrunta pe Souquet. In runda a 32, Alcaide si Souquet si-au invins adversarii cu usurinta. Alcaide il invinge pe Christoffer Magnusson din Finlanda cu 9-3 in timp ce Souquet la invins pe Carlo Dalmatin din Monaco cu 9-2.

Aceste victorii i-au propulsat pe cei doi finalisti in runda a 16-a eliminatorie . Aici este locul unde Alcaide a facut o mare declaratie. In timp ce Souquet a castigat un meci in care el a fost favorit impotriva lui Stephen Cohan din Franta cu 9-4, Alcaide sa confruntat cu unul din cei mai buni jucatori din lume, Niels Feijen. Publicul se astepta ca Alcaide sa piarda impotriva lui Feijen dar sa intamplat exact opusul. Feijen nu sa putut opune in fata lui Alcaide si a iesit din turne pierzand cu 9-3 intr-un mod urat.

Acest lucru ne-a adus in sferturile de finala. Souquet a avut un alt adversary respectat si foarte mare forma, elvetianul Dimitri Jungo. Dar el a jucat in acelasi maniera, si la trimis acasa pe Jungo invingandu-l cu 9-6. In acelasi timp, Alcaide a jucat impotriva lui Marcus Chamat un jucator in mare verva. Nimini nu il invinuia daca pierdea in fata lui Chamat. Dar Alcaide a dovedit inca odata ca este mai bun a dominat meciul si a castigat cu 9.5.

Semi-finala a fost, probabil, un pic atipica. David a invins si ultimul englez ramas in cursa cu 9-2, acesta fiind Craig Osborne. Souquet a avut un meci dramatic dar sa impus in fata lui Marko Vogel cu 9-7. Si asa am ajuns in ultimul act al evenimentului cu Souquet incercand sa castige al treilea Eurotour in sase luni. Alcaide avut planuri diverse si pur si simplu socat pe marele campion german preluand conducera inca de la inceput si asa a ramas pana la finalul meciului castigand cu 9-5.

Rezultate:

1) David Alcaide 5,000 Euro
2) Ralf Souquet 3,300 Euro
3-4) Craig Osborne, Marko Vogel 2,000 Euro
5-8) Marcus Chamat, Dimitri Jungo, Pedro Fonseca, Mateusz Sniegocki 1,480 Euro
9-16) Niels Feijen, Nicolas Otterman, Jurgen Jinisy, Tony Drago, Daryl Peach, Matjaz Erculj, Mark Gray, Stephan Cohen 1,000 Euro
17-32) Chris Melling, Christoffer Magnusson, Oliver Ortmann, Michal Kedzlor, Vincent Facquet, Nikos Ekonomopoulos, Darren Appleton, Benjamin Hamburger, Thomas Seiffert, Nick Van Den Berg, Radoslaw Babica, Artem Koshovyl, Nuno Santos, Huijdi See, Mariusz Skoneczny, Carlo Dalmatin 764 Euro
Copyright Romanian Billiard Association
Bucharest Romania